Newbornshoot Pijnacker

De geboorte van je baby is een van de meest magische en bijzondere momenten in je leven. Het vastleggen van deze kostbare tijd met een newbornshoot is een geweldige manier om blijvende herinneringen te creëren. Maar om ervoor te zorgen dat de fotosessie soepel verloopt en de meest liefdevolle momenten van je pasgeboren baby worden vastgelegd, zijn er enkele belangrijke tips waar je rekening mee kunt houden. In deze gids deel ik Vijf tips bij een newbornshoot, om van jouw newbornshoot een onvergetelijke ervaring te maken.

1. Plan op tijd

Timing is essentieel voor een succesvolle newbornshoot. Probeer de sessie binnen de eerste twee weken na de geboorte te plannen, wanneer je baby nog slaperig en gemakkelijk te poseren is. Zo voorkom je dat je die prachtige pasgeboren kenmerken mist. Tijdens je zwangerschap plannen we een datum kort na je uitgerekende datum. Mocht je eerder of later bevallen, dan is dat uiteraard geen probleem en verzetten we de datum.

2. Creëer een warme en rustige omgeving

Zorg ervoor dat de opnamesessie plaatsvindt in een warme en rustige omgeving. Baby’s voelen zich het meest comfortabel als ze warm zijn, dus houd de ruimte goed op temperatuur. Je mag de verwarming best wat warmer zetten voor de shoot. Qua plek is de ouderslaapkamer ideaal, maar we kunnen ook foto’s in de huiskamer op de bank maken. De mooiste foto’s schiet ik in de kamers waar het meeste licht binnenkomt. We kijken samen welke ruimtes het meest geschikt zijn.

3. Betrek je gezin

We maken de fotosessie extra bijzonder door jullie als ouders en eventuele broers en zussen te betrekken. Familiefoto’s met de pasgeborene zijn teder en leggen de onvoorwaardelijke liefde in jullie gezin vast.

4. Houd het eenvoudig met props

Schattige props kunnen de foto’s opfleuren, maar overdrijf niet. Het focuspunt moet altijd op de baby liggen. Kies voor tijdloze accessoires die de tederheid van je kleintje benadrukken. Ik neem zelf altijd een mozesmandje en doeken in natuurtinten mee, om jullie kleintje op te fotograferen. Wil je eigen accessoires gebruiken, dan kan dat uiteraard ook, maar het is het mooist als deze rustig qua kleur zijn. Op die manier ligt de focus altijd op jullie wondertje.

5. Wees geduldig en flexibel

Pasgeboren baby’s kunnen onvoorspelbaar zijn, en dat is helemaal in orde. Ik neem de tijd om de perfecte momenten vast te leggen. Flexibiliteit is essentieel om de natuurlijke bewegingen van je baby te volgen. Voeden en verschonen tussendoor is geen enkel probleem. Ook wil je babytje vast geknuffeld worden tussen het shooten door. We nemen ruim de tijd en volgen het ritme van jullie kleintje. Voel je niet bezwaard of opgelaten wanneer de shoot wat langer duurt dan gedacht, dat is volkomen normaal en begrijpelijk.

6. Koester de kleine details

Newbornshoots zijn de perfecte gelegenheid om de kleine details van je baby vast te leggen. Ik focus me onder andere op de zachte huid, schattige vingertjes, mollige wangen en pluizige haartjes. Deze details zullen snel veranderen, dus ik leg ze zoveel mogelijk vast.

Ben je door deze blog enthousiast geworden? Boek dan hier jouw newbornshoot.

Categorie